Nieuw in Café Rosé

De Gin van de maand oktober:
Normindia
Een unieke Franse gin 41.4% uit een batch van 10.000 flessen. Een frisse en fruitige gin met de smaken van een jonge calvados.
Smaak
Veel passie, liefde en een unieke drank met daarin: frisse appels, zoete sinaasappels, kaneelstokjes, een handvol koriander, een flinke dosis jeneverbes, een snufje kruidnagel, een vleugje gember, een vleugje lelie, én zeven andere geheime botanische ingrediënten.
Hoe is de gin ontstaan…
Pierre Martin verbleef een half jaar in India om daar hun duizenden jaren oude kruidencultuur te leren kennen. Hij kreeg de smaak te pakken (vooral ook van de Gin die in India vroeger gebruikt werd door de kolonialen tegen malaria) en na verdere bezoeken in de Verenigde Staten en Frankrijk besloot hij om op het ouderlijke domein een eigen te gaan distilleren. Als leidraad gebruikte hij een oud boek uit 1765 (La Chumie du gout et de l’Odorat) die alle, door Lodewijk XV goedgekeurde, recepten bevatte. 42 maceraties en 33 microdestillaten later werd deze Normindia geboren. Een uitzonderlijke Gin gemaakt door een uitzonderlijk man…